اوتیسم نوعی اختلال پیچیده در رشد است که معمولا در سنین پایین، احتمال تشخیص آن بسیار پایین است. اما متخصصان معتقد هستند که این اختلال در ۳ سال آغازین زندگی فرد، خود را نشان میدهد. این وضعیت نتیجه نوعی اختلال عصبی است که بر عملکرد طبیعی مغز اثر میگذارد و باعث اختلال در ارتباطات و مهارتهای تعامل اجتماعی فرد میشود.
اختلال طیف اوتیسم چیست؟
اختلال طیف اوتیسم را به اختصار ASD میگویند که به نوعی از نارسایی رشد در اثر نقصان در عملکرد طبیعی مغز گفته میشود. فرد مبتلا به اوتیسم معمولا در برقراری ارتباطات اجتماعی و مهارتهای لازم برای آن دچار مشکل میشود. فرد دچار به این اختلال معمولا ترجیح میدهد رفتارهایی مشخصی را تکرار کند و از تغییرات اساسی (و همینطور هرگونه تغییر کوچک) هم میپرهیزد و در برابر آنها مقاومت به خرج میدهد. نزدیکان و اقوام افراد مبتلا به اوتیسم میگویند، اگر آنها از وقوع تغییری پیش از رخ دادن آن آگاه باشند، میتوانند با تغییرات کنار بیایند یا درجه مقاومت آنها نسبت به موضوع را کمتر خواهد بود.
علائم اوتیسم چیست؟
این اختلال دارای طیف گستردهای است. یعنی هیچ دو فرد مبتلا به اوتیسم با ویژگیهای عینا شبیه به یکدیگر وجود ندارند. افراد دچار این اختلال ترکیبی از علائم گوناگون را تجربه میکنند. نشانه های اوتیسم میتواند به شکل خفیف یا شدید بروز پیدا کند. در ادامه با برخی از متداولترین ویژگیهای شناسایی شده در این افراد آشنا خواهید شد.
نوبت دهی اینترنتی جناب آقای دکتر فرشاد مقدم. برای استفاده از نوبت دهی اینترنتی، خدمات مطب به قسمت نوبت دهی مراجعه نمایید.